Andre Peschar: “We willen het werkgeluk terugbrengen in de zorg”
Voor het tweede achtereenvolgende jaar is PharmaLead verkozen tot beste werkgever in de zorg. Een enorm compliment, vindt HR-manager van moederbedrijf Lead Healthcare Andre Peschar. “Dat betekent dat we het goed doen.” 

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is PharmaLead verkozen tot beste werkgever in de zorg. Een enorm compliment, vindt HR-manager van moederbedrijf Lead Healthcare Andre Peschar. “Dat betekent dat we het goed doen.” 

Werknemers beoordeelden PharmaLead met gemiddeld een 7,9, terwijl het gemiddelde voor de zorgsector een 7,1 is. Daarmee werd PharmaLead ook voor 2018-2019 verkozen tot driesterrenwerkgever en behoort daarmee tot de beste werkgevers in de zorg. HR-manager Andre Peschar legt uit waarom de medewerkers zo tevreden zijn bij PharmaLead. “We vragen naar hun verwachtingen en behoeftes en houden daar rekening mee. Een apothekersassistent die werkinhoud heel belangrijk vindt, vindt het niet erg om langer onderweg te zijn naar die speciale uitdagende opdracht, terwijl een collega met jonge kinderen wellicht meer waarde hecht aan een kortere reistijd, om de werk-privébalans goed te houden. Of andersom. Iedereen is verschillend.”

“Dat zijn maar twee voorbeelden, maar er zijn allerlei behoeftes waar we als werkgever rekening mee houden. Wil iemand een afwisselende baan of juist graag in een vast team werken, veel interactie met patiënten of zelfstandig bij de baxtermachine opereren, aan de balie helpen of projecten uitwerken.”

Psychologisch contract
“Iedereen heeft zijn voorkeuren en ‘allergieën’. Als we die weten, geven we iemand de maximale kans om zijn of haar werk met bevlogenheid te doen. Die verzameling wensen en behoeftes van een collega - op het gebied van werk-privébalans, beloning & waardering, organisatiebeleid, sociale sfeer, werkinhoud en loopbaanperspectief – noemt PharmaLead het ‘psychologisch contract’. Het is dus belangrijk om regelmatig daarover het gesprek aan te gaan, want iedereen ontwikkelt zich en behoeftes kunnen veranderen. Zo kunnen we inspelen op individuele behoeftes en dat bevordert het werkgeluk. Werkgeluk wordt over het algemeen zó verwaarloosd in de zorg door werkdruk, regeldruk en gebrek aan persoonlijke aandacht - daar moet een eind aan komen. Daar willen wij een bijdrage aan leveren.”

Waarom komen mensen naar PharmaLead?
“Dat is heel verschillend. Sommigen willen meer verdieping of meer afwisseling, anderen willen meer loskomen van hun werk, zodat ze niet meer aan hun werk denken als ze ’s avonds de deur achter zich dichttrekken. Ook zijn er veel mensen geïnteresseerd in onze opleidings- en ontwikkeltrajecten. Wij bieden professionals de mogelijkheid een HBO-opleiding te volgen; dat doen niet veel werkgevers. De trainingsmogelijkheden, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk, zijn bij ons eindeloos. Ik durf de stelling aan dat medewerkers zich bij ons minimaal twee keer zo snel ontwikkelen.”

Sociale sfeer
“Ook de sociale sfeer en de vrijheid bij PharmaLead spreekt veel mensen aan. Je zit in een team van 10-20 mensen, met een teammanager. Dat zorgt voor sociale cohesie, groepsgevoel. De teams houden samen bijeenkomsten en gezellige uitstapjes. Zo ontstaan ook vriendschappen. Als je behoefte hebt om na het werk je ervaringen te delen, dan pak je de telefoon om iemand uit je team te bellen. We zorgen er ook voor dat je geen nummer bent, ook al werken hier 250 apothekersassistenten en 80 apothekers. Niet alleen je teamleden kennen je, ook de mensen op kantoor. Als je belt, weten we wie je bent en met wat voor opdracht je bezig bent. Dat wordt gewaardeerd, horen we.”

Bron: https://www.ua.nl/nieuws/andr%C3%A9-peschar-we-willen-het-werkgeluk-terugbrengen-in-de-zorg

LEES OOK DE VOLGENDE ARTIKELEN