Overslaan en naar de inhoud gaan

Technologie

Om de zorg vooruit te helpen, wordt techniek en automatisering steeds belangrijker. Lead Healthcare ontwikkelt innovatieve softwareoplossingen, zoals een algoritme voor voorraadoptimalisatie, dashboards, en software voor kleine en middelgrote laboratoria.

Aangepast testsysteem voor Microbe & Lab / Coronalab.eu

Microbe & Lab maakt gebruik van de Lead Healthcare applicatie voor medische testen wat is aangepast aan de wensen van coronalab.eu. Microbe & Lab gebruikt dit systeem om hun teststraatoperatie te automatiseren. 

 

Lead Healthcare heeft een omgeving gecreëerd waarin klanten een afspraak kunnen maken. Deze afspraken komen vervolgens in een beheeromgeving terecht. Teststraat medewerkers werken op locatie in de back-end van dit systeem en kunnen ook daar ook direct testuitslagen van de sneltesten invoeren. De applicatie is daarnaast ook verbonden met de labsoftware van Microbe & Lab. De PCR-uitslagen komen automatisch binnen in dit labsysteem. 

 

Dit gebeurt allemaal conform de NEN-7510 regelgeving, wat inhoudt dat zowel persoons- als medische gegevens op een veilige en verantwoorde manier worden verwerkt en opgeslagen. 

Voorraadoptimalisatie voor apotheken door apothekers

In elke apotheek is een goed voorraadsysteem van belang. Het heeft een positieve impact op klanttevredenheid en het lever financiële voordelen. Daarom heeft Lead Healthcare in samenwerking met PharmaLead apothekers OptiStock ontwikkeld. OptiStock is een algoritme dat rekent met gegevens uit het apotheekinformatiesysteem. Het algoritme houdt rekening met alle factoren die ertoe doen: de vraag naar producten, de populatie van de apotheek, de huidige voorraad, de inkoopafspraken met leveranciers én de voorwaarden van verzekeraars. Met deze informatie kan het systeem geautomatiseerd voorspellingen doen over de optimale voorraad van de apotheek. 

Een greep uit onze samenwerkingen